Forumul Românilor despre marşul secuilor: Românii nu vor accepta constituirea unei enclave etnice

Postat la 28 octombrie 2013 66 afişări

Forumul Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş susţine că "românii nu vor accepta niciodată constituirea unei enclave etnice" şi că organizatorii "Marelui marş al secuilor" nu ar trebui să se aştepte la simpatia românilor faţă de "încercarea de demonstraţie de forţă politică ostilă faţă de ţară".

Forumul Românilor despre marşul secuilor: Românii nu vor accepta constituirea unei enclave etnice

 Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) afirmă, într-un comunicat de presă transmis luni, referitor la "Marele marş al secuilor" care a avut loc, duminică, în Covasna, că românii din cele trei judeţe, reprezentând aproape 40 la sută din totalul populaţiei acestora, "nu doresc refacerea formulei staliniste de tristă amintire, a Regiunii Autonome Maghiare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din toate apelurile făcute de organizatorii «marşului secuiesc», precum şi din discursurile rostite cu această ocazie, reiese clar excluderea oricărui element românesc de la acest eveniment, inclusiv a simbolurilor României, fiind etalate doar drapeluri secuieşti şi ungureşti, aşadar mesajul a fost clar: adversarul nu este doar cel declarat deschis: «puterea politică română», ci tot ceea ce este românesc. În aceste condiţii, organizatorii să nu se aştepte la simpatia românilor şi a opiniei publice oneste internaţionale faţă de această încercare de demonstraţie de forţă politică ostilă faţă de ţara şi naţiunea ai cărei cetăţeni sunt", se precizează în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/forumul-romanilor-despre-marsul-secuilor-romanii-nu-vor-accepta-constituirea-unei-enclave-etnice-11574202
11574202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.