Din 2014 conduce compania care furnizează soluţii pentru afaceri în cloud pentru mediul de business din România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 octombrie 2015 142 afişări

Din 2014 conduce compania care furnizează soluţii pentru afaceri în cloud pentru mediul de business din România

Costin Matache conduce, din iunie 2014, compania Ymens, care furnizează soluţii pentru afaceri în cloud pentru mediul de business din România, pe o piaţă aflată încă la început, dar cu mult potenţial de creştere, cu o rată estimată peste nivelul industriei de IT în ansamblu.

Până în 2017, toate companiile din segmentul enterprise din România vor utiliza soluţii din cloud într-o formă sau alta, conform unui studiu realizat de CIO Council. În segmentul IMM-urilor, evoluţia este încă relativ timidă, însă aproximativ 12-15% dintre firmele mici şi mijlocii din România folosesc în prezent cel puţin o soluţie cloud de tip software as a service (SaaS), conform datelor din Carta Albă a IMM-urilor publicată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România în 2014.

Costin Matache este responsabil de dezvoltarea strategică şi operaţională a Ymens şi are o experienţă de peste 13 ani în industria IT, deţinând poziţii cheie de management în multinaţionale precum IBM sau ING România. Înainte de a prelua conducerea Ymens, şi-a dezvoltat cariera în cadrul IBM România, unde a evoluat timp de 7 ani în diferite poziţii de management la nivel local şi regional, de la core consulting leader sau global business services leader până la poziţia de application management services leader pentru Europa de Sud-Est.

Este specializat în business development, elaborare şi implementare de strategii complexe, planificare strategică, managementul eficient al resurselor şi optimizarea operaţională. Costin Matache este absolvent al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

/lideri/din-2014-conduce-compania-care-furnizeaza-solutii-pentru-afaceri-in-cloud-pentru-mediul-de-business-din-romania-14818338
14818338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.