O nouă EXPLOZIE în China, la Tianjin, într-un depozit de "produse pe bază de alcool"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 13 octombrie 2015 154 afişări

O explozie a avut loc luni seara în nişte depozite, la Tianjin, potrivit agenţiei oficiale China Nouă, la aproape două luni de la deflagraţiile uriaşe care au ucis peste 160 de persoane în acest port din estul Chinei, relatează AFP în pagina electronică.

Explozia a avut loc într-un depozit de "produse pe bază de alcool", în districtul Beichen, a precizat agenţia chineză.

Poliţia a fost alertată în legătură cu această explozie la ora locală 21.46 (16.46, ora României), dar până marţi dimineaţa incendiul a fost stins, fără să fie raportată vreo victimă.

O serie de explozii uriaşe, care au pornit de la un depozit de produse chimice, au devastat pe 12 august o parte a zonei portuare a oraşului şi zone rezidenţiale adiacente. Bilanţul oficial a crescut la 165 de morţi.

Amploarea dezastrului a provocat o indignare generală cu privire la încălcarea reglementărilor elementare de securitate, pe fondul unor complicităţi între proprietarii antreprozitului şi autorităţile locale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
EXPLOZIE,
/actualitate/o-noua-explozie-in-china-la-tianjin-intr-un-depozit-de-produse-pe-baza-de-alcool-14832338
14832338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.