Cele mai puternice femei din România: Aliz Kosza

Autor: Ioana Matei Postat la 31 mai 2013 287 afişări

În cei 33 de ani de carieră, din care 20 de ani în management, Aliz Kosza a acumulat experienţă în construirea şi dezvoltarea unor companii din industrii diferite, achiziţii şi fuziuni, a gestionat schimbarea şi managementul crizei în organizaţii, integrarea după achiziţii, a definit şi aplicat strategii de creştere.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Aliz Kosza a lucrat în companii precum Procter & Gamble, Kraft, Agfa Film, MOL România, Orkla Foods şi la Fabryo Corporation. „Schimbările m-au ajutat să învăţ şi să progresez, să-mi testez limitele, să transfer know-how dintr-o industrie în alta, să fiu creativă şi dinamică, atât eu cât şi organizaţiile pe care le-am condus„, a spus Aliz Kosza. Anul trecut, ea a încheiat mandatul de conducere al Fabryo Corporation şi a ales să-şi continue cariera într-o postură independentă, în calitate de mentor şi business strategist.

Business Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Aliz Kosza: Nu cred că există reţete sau formule pentru succes. Fiecare om are un mod propriu de funcţionare, o cale personală spre reuşită, bazându-se întotdeauna pe propriile forţe şi energii, care vin din interior.

În cazul meu, intuiţia şi, implicit, flerul au fost resursele care m-au ajutat să fac performanţă de vârf într-o lume dominată de bărbaţi. Intuiţia a fost cea care m-a ajutat să iau cele mai potrivite decizii în momentele-cheie, atât în business, cât şi în viaţa personală. M-a ajutat să văd întotdeauna dincolo de aparenţe, atât în identificarea soluţiilor la problemele apărute, cât şi în relaţiile inter-personale. Intuiţia m-a ajutat să „intuiesc„ mereu lucrurile nevăzute şi să am deschidere maximă către noi abordări, ţinându-mă departe de rutină, dându-mi multă flexibilitate şi rapiditate în acţiune.

Business Magazin:Destinaţii de vacanţă preferate.

Aliz Kosza: Africa, Asia. Ţări favorite: Norvegia, Nepal, India.

Business Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Aliz Kosza: Nu am avut niciodată şi nu am nici acum această dilemă a împăciuirii. Personal, am ales cariera şi libertatea, deoarece nu cred că există femei care să facă faţă cu brio, în egală măsură, atât rolului de mamă şi soţie, cât şi responsabilităţilor unui manager de top. Mă bucură că am putut ajuta, îndruma sute de persoane, printre care se numără manageri şi lideri, să-şi găsească identitatea profesională. În acelaşi timp, am sentimentul puternic al împlinirii că am putut contribui la proiecte sociale educative pentru copii, cu rezultate notabile şi că am sprijinit mulţi tineri talentaţi să evolueze. 


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-aliz-kosza-10913715
10913715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.