Mai construieste cineva?

Postat la 09 decembrie 2008 55 afişări

2009 se anunta a fi cel mai dificil an istoria recenta a pietei imobiliare autohtone, odata cu amanarea sau chiar stoparea unor investitii deja incepute. Dau faliment dezvoltatorii? Pana cand vor mai scadea preturile? Cand vor veni din nou cumparatorii? Doar cateva dintre intrebarile care invaluie piata imobiliara intr-o negura de incertitudini.

La inceputul acestui an, David Flusberg, CEO, cofondator si actionar minoritar al dezvoltatorului Adama Holding Ltd., zambea de pe acoperisul cladirii unde compania isi are sediul, declarandu-se increzator in viitor. Desi primele semne ale crizei financiare isi aratau deja efectele peste Ocean, piata imobiliara din Romania si cea rezidentiala in particular nu pareau sa aiba decat o singura directie de dezvoltare: in sus. Managerul celui mai mare dezvoltator rezidential local, cu proiecte incepute de aproximativ 3.500 de apartamente si alte 15.000 in planificare la acel moment, spunea atunci ca investitiile companiei pentru urmatorii trei ani se vor ridica la 2,5 miliarde de euro si ca mai multe proiecte rezidentiale erau programate spre lansare in toamna.

 

Toamna nu a adus insa nicio noua lansare pentru Adama, ba dimpotriva, iar criza financiara globala a intrat in faza acuta odata cu falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, actionar cu 5% al Adama.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/mai-construieste-cineva-3641610
3641610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.