Acţiune a poliţiei israeliene într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită ca birou de Al Jazeera

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 05 mai 2024 30 afişări

Poliţia israeliană a percheziţionat duminică o cameră de hotel din Ierusalim folosită de Al Jazeera ca birou, în urma unei decizii a guvernului de a închide operaţiunile locale ale postului de televiziune.

Acţiune a poliţiei israeliene într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită ca birou de Al Jazeera

Poliţia israeliană a descins duminică într-o cameră de hotel din Ierusalim folosită de Al Jazeera ca birou de facto, în urma unei decizii a guvernului de la Tel Aviv de a închide operaţiunile locale ale postului de televiziune deţinut de Qatar, au declarat pentru Reuters un oficial israelian şi o sursă din cadrul Al Jazeera.

O înregistrare video care a circulat online arată ofiţeri în civil care demontează echipament tehnic într-o cameră de hotel. Sursa Al Jazeera a declarat că hotelul se află în Ierusalimul de Est.

Cabinetul premierului Benjamin Netanyahu a închis reţeaua atât timp cât războiul din Gaza continuă, pe motiv că televiziunea din Qatar ameninţă securitatea naţională.

Al Jazeera a respins acuzaţia că reţeaua ameninţă securitatea israeliană, considerând-o o "minciună periculoasă şi ridicolă" care îi pune în pericol pe jurnaliştii săi. Aceasta a precizat că îşi rezervă dreptul de a "urma toate demersurile legale".

Reţeaua a criticat operaţiunea militară israeliană din Gaza, de unde a relatat non-stop pe tot parcursul războiului.

"Canalul de incitare Al Jazeera va fi închis în Israel", a postat Netanyahu pe reţelele de socializare după votul unanim al cabinetului.

O declaraţie guvernamentală a precizat că ministrul israelian al Comunicaţiilor a semnat ordinele de a "acţiona imediat".

Măsura include închiderea birourilor Al Jazeera din Israel, confiscarea echipamentelor tehnice, întreruperea accesului canalului la companiile de cablu şi satelit şi blocarea site-urilor sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢIE,
AL JAZEERA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.