Imobiliarele au cazut in bloc

Postat la 22 decembrie 2008 46 afişări

Se anunta un nou an cu cresteri de preturi pe linie si cu profituri spectaculoase pentru investitori. Au venit in schimb primele scaderi, proiecte amanate si un volum de tranzactii de peste doua ori mai mic decat in anul precedent. 2008 a fost anul in care piata imobiliara a inceput sa scada.

 

Cea mai mare dilema a majoritatii consultantilor si a dezvoltatorilor imobiliari era, la inceputul acestui an, cu cat vor mai creste preturile. Majorari prevedeau si analistii care faceau estimari despre apartamentele noi, si dezvoltatorii de centre comerciale care sperau la obtinerea unui pret cat mai bun pentru proiectele lor aflate in faza de constructie.

 

In schimb, 2008 a adus cele mai mari probleme pentru sectorul imobiliar, unul dintre cele mai afectate de criza financiara globala. E adevarat ca anul acesta s-au incheiat tranzactii care au stabilit un nou record absolut pentru piata romaneasca, dar cele mai multe s-au semnat in prima parte a anului; in urma unor negocieri pornite inca din 2007, volumul total al tranzactiilor de investitii din 2008 a ramas aproximativ la jumatate comparativ cu cel din anul precedent.

 

Urmărește Business Magazin

/cover-story/imobiliarele-au-cazut-in-bloc-3677581
3677581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.