Cuvantul de ordine: agitatie

Postat la 22 decembrie 2008 13 afişări

Pentru asiguratori, 2008 a fost ca un tur de forta, cu tranzactii numeroase, rasturnari in clasamente, dar si cu nationalizarea grupului american AIG, cel mai mare asigurator mondial. Dupa o foarte scurta perioada de asezare, piata de pensii private a fost si ea cuprinsa de agitatie.

 

Inca de la debut, 2008 s-a profilat ca fiind anul tranzactiilor in industria de asigurari, intr-o piata ce a crescut rapid si fara a simti, cel putin pentru moment, semnele crizei financiare ce afecteaza aproape intreaga economie. Avansul pietei de asigurari a fost de 25,6% in primele noua luni ale anului, volumul primelor subscrise ajungand la 1,83 miliarde de euro, potrivit Angelei Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

 

Ritmul se va mentine in jurul acestei valori pana la finele anului, in opinia presedintelui CSA, astfel ca volumul subscrierilor va ajunge la circa 2,4 miliarde de euro, dar 2009 va aduce o usoara incetinire si o schimbare a portofoliilor. Astfel, pe fondul scaderilor de vanzari din industria auto, asigurarile auto se vor reduce, o parte din crestere urmand a fi preluata de asigurarile de locuinte, care vor deveni obligatorii de la mijlocul anului viitor; in aceste conditii, piata ar putea creste cu circa 10-15% in 2009, spune Angela Toncescu.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
pensii,
AIG,
pensii private
/cover-story/cuvantul-de-ordine-agitatie-3677451
3677451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.