Un bufet la modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 septembrie 2023 68 afişări

Un bufet la modă

Chiar dacă ideea nu e cu totul nouă, creatorii de modă şi accesorii îşi caută de la o vreme inspiraţia în bucătărie, ceea ce se vede în hainele, genţile sau bijuteriile pe care le propun, scrie Wall Street Journal.

Astfel, cine-şi doreşte poate ajunge să poarte un întreg meniu cu genţi cu banane, fuste ca un mănunchi de spaghete, pantofi care amintesc de brânză ori salată de fructe rezultată din combinaţia de haine, genţi şi alte accesorii fiecare cu modelul propriu de fructă. Mâncarea a mai ajuns pe haine şi în anii treizeci, şaizeci sau chiar după 2000, dar tendinţa din prezent e mai pronunţată, în parte datorită reţelelor de socializare online. Interesul pentru haine şi accesorii cu tentă alimentară vine, cred organizatorii unei expoziţii de la Fashion Institute of Technology din New York, care explorează relaţia dintre modă şi mâncare, din faptul că acestea se numără printre cele mai importante modalităţi de exprimare în viaţa de zi cu zi. Motivele alimentare sunt folosite şi pentru a evoca tradiţia unei ţări în domeniul culinar, aşa cum se poate observa la Dolce & Gabbana, care a lansat articole vestimentare cu imagini cu îngheţată, paste sau, mai recent, cireşe.

Creatorii de accesorii cum ar fi genţile sau bijuteriile nu se lasă nici ei mai prejos, Nadine Ghosn, de exemplu, având în ofertă brăţări de forma unei furculiţe cu spaghete în vârf, pandantive în formă de sushi ori inele în formă de hamburgeri realizate din pietre şi metale preţioase. De interesul pentru alimentele de purtat profită şi companii din alte domenii, cum ar fi cea care deţine restaurantele Rao’s din SUA şi care comercializează şi diverse sosuri care amintesc de preparatele sale. Aceasta a lansat, în ediţie limitată, o geantă de lux în forma unui borcan de sos pentru paste, geantă care deja s-a epuizat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
bufet,
alimente,
haine,
bijuterii,
accesorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.