Ce este turismul atomic şi care sunt cele mai vizitate locuri din această nişă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 iunie 2023 67 afişări

Ce este turismul atomic şi care sunt cele mai vizitate locuri din această nişă

Oricât de oribilă ar fi istoria unui loc, în multe cazuri tot se găseşte cineva care să vrea să-l viziteze, lucru care se vede din cererea care există în SUA pentru ceea ce are legătură cu bomba atomică, scrie Wall Street Journal.

Aşa-numitul „turism atomic” nu e nou, dar, în ultima vreme, interesul pentru el este în creştere, din diverse motive, unele locuri fiind nevoite chiar să-şi prelungească programul de vizitare pentru a face faţă cererii. Unii vor pur şi simplu să meargă într-o altfel de vacanţă decât mare parte din cunoscuţii lor, alţii vor să vadă cum arată şi funcţionează centrele de testare a armelor nucleare şi mai sunt şi cei cărora li s-a trezit curiozitatea după recentele ameninţări cu utilizarea acestor arme, iar acum că multe din aceste locuri nu mai sunt secrete, le pot vizita.

Printre destinaţii se numără Titan Ranch, din Vilonia, statul american Arkansas, amenajat pe locul unui fost depozit de rachete balistice intercontinentale Titan II scos din uz la începutul anilor optzeci. Cei care ajung în acest loc se pot caza în subteran şi închiria spaţiile dorite prin platforma Airbnb. Se organizează şi vizite cu ghid care să le explice turiştilor istoria locului. Disponibile pentru vizitat sunt şi Titan Missile Museum din apropiere de Tucson, Arizona, precum şi un buncăr cu 153 de camere construit în anii cincizeci în complexul turistic de lux Greenbrier din White Sulphur Springs, statul Virginia de Vest, pentru a adăposti membrii Congresului în cazul unui atac nuclear. Alte destinaţii sunt Manhattan Project National Historical Park, deschis în 2015 şi care reuneşte trei situri din statele New Mexico, Tennessee şi Washington, sau fostul centru de testare a armelor nucleare Nevada National Security Site (NNSS), unde se păstrează, de exemplu, cartiere de căsuţe mobilate şi populate de manechine, care erau folosite pentru a studia impactul exploziilor asupra materialelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turism,
vizita,
destinatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.