Aniversare de 75 de vaci

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 iulie 2023 36 afişări

Aniversare de 75 de vaci

Cum sărbătoreşti aniversarea unui număr mare de ani de la înfiinţare? Pentru unii răspunsul ar putea fi o petrecere, pentru alţii un eveniment artistic, ca în cazul unei organizaţii nonprofit din Boston, Jimmy Fund, care organizează strângeri de fonduri pentru alte organizaţii caritabile.

Aceasta a decis să-şi sărbătorească cea de-a şaptezeci şi cincea aniversare cu ceva menit să atragă atenţia publicului instalând în diverse locuri din oraş văcuţe colorate realizate de artişti din New England, zona din SUA în care se află şi Bostonul. Văcuţele fac parte din aşa-numita CowParade care se organizează în diferite oraşe ale lumii în scopuri de binefacere şi vor putea fi admirate până la toamnă, scrie Boston Globe.

Cum Jimmy Fund aniversează şaptezeci şi cinci de ani de la înfiinţare, a solicitat artiştilor să creeze şaptezeci şi cinci de văcuţe pe care să le amplaseze prin metropola americană, cei care vor să le vadă având la dispoziţie o „hartă a păşunilor” unde se află sculpturile, într-un loc existând chiar 11 astfel de lucrări. După încheierea expoziţiei în aer liber însă, vacile nu vor ajunge undeva într-un depozit, ci vor putea fi „adoptate” contra unei sume de cel puţin 15.000 de dolari, unele dintre ele fiind deja achiziţionate, sau cumpărate la licitaţie în august, printre cei interesaţi numărându-se colecţionari de artă, iubitori de vaci sau companii. Jimmy Fund a mai apelat la o paradă cu văcuţe de artă cu mai mulţi ani în urmă, sperând însă ca de data aceasta să strângă mai mulţi bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaci,
aniversare,
artisti,
arta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.