Albumul de familie

Postat la 17 noiembrie 2009 20 afişări

Dupa medicul de familie, un nou tip de specialist pare sa devina din ce in mai solicitat: documentaristul de familie.

Nemultumiti de faptul ca, odata cu trecerea anilor, fotografiile de familie devin un mister de nedezlegat, deoarece din generatie in generatie tot mai putina lume mai stie cine au fost persoanele din imagini si cu ce ocazie au fost ele imortalizate, tot mai multi oameni se ingrijesc sa lase urmasilor o istorie cât mai clara a familiei.

Pe lânga cercetarile legate de stramosi, pentru a vedea clar de unde se trag si cât de veche le este familia, unii doresc sa fie bine cunoscuti celor care vor veni dupa ei, iar pentru a pune in practica acest lucru nu se rezuma la simple fotografii, ci apeleaza la adevarate documentare. Astfel, urmasii vor sti mai bine cine au fost ei si in ce relatii s-au aflat cu alti membri ai familiei.

Pentru un documentar cât mai graitor se apeleaza la persoane specializate, cu multi ani de experienta in spate, care isi ofera serviciile de productie de documentare la standardele aplicate in televiziune. Documentarele sunt, de regula, realizate pornind de la fotografii vechi de familie, materiale filmate mai vechi, interviuri cu membrii familiei. Unii clienti solicita ca documentarul sa porneasca de la un eveniment de familie care se desfasoara in momentul filmarii, cum ar fi, de exemplu, o aniversare care este marcata printr-o calatorie in jurul lumii, prilej cu care participantii ajung sa depene tot felul de povesti de familie, fie vechi, fie unele pe care nu le-au mai spus niciodata celorlalti.

Un asemenea proiect menit sa lase generatiilor viitoare o imagine cât mai clara despre stramosii lor nu este insa deloc ieftin. Cei dornici sa se imortalizeze in acest mod trebuie sa scoata din buzunar intre circa 5.000 de euro pentru un filmulet si 50.000 de euro sau chiar mai mult daca pretentiile cresc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
documentarist,
album,
fotografii
/arta-si-societate/panorama/albumul-de-familie-5111744
5111744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.