Trei fotografi români sunt pe lista de finalişti şi pe lista extinsă a Sony World Photography Awards 2018

Autor: Florin Casota Postat la 28 februarie 2018 687 afişări

Juraţii Sony World Photography Awards 2018 au selectat lucrările înscrise de 3 fotografi români în top 50 la nivel mondial, în competiţia Open

Sony World Photography Awards, organizată de World Photography Organisation, este cea mai diversificată competiţie de fotografie din lume. Cea de-a unsprezecea ediţie a înregistrat un număr record de 320.000 de înscrieri din peste 200 de ţări şi teritorii, conţinând unele din cele mai reuşite fotografii  contemporane realizate în ultimul an. Imaginile au un grad înalt de diversitate în ceea ce priveşte genul, stilul şi subiectul, în toate cele 4 competiţii: Professional, Open, Youth şi Student Focus.

În competiţia Open, care premiază cea mai bună imagine din 10 categorii, este selectat şi un fotograf român, printre finalişti. În plus, alţi 2 fotografi din România se află în top 50 la nivel mondial (menţiuni), din 10 categorii ale competiţiei Open.

Imaginile selectate din competiţia Open au mai multe surse de inspiraţie. Livia Lazar prezintă o imagine uimitoare a valurilor înalte ce se izbesc de coasta din Porthcawl, UK. Originară din Tulcea, Livia locuieşte acum în Manchester, Regatul Unit. Livia declară “Am fost dintotdeauna inspirată de câştigătorii Sony World Photography Awards. Este pentru prima dată când particip la competiţie. Selectarea mea la categoria "Peisaj şi Natură" îmi dă acum mai multă încredere în instinctul meu creativ”.

● Livia Lazar, Peisaj şi Natură, (născută în Tulcea, locuieşte în Manchester, Regatul Unit)

Juriul Sony World Photography Awards a mai selectat pe lista extinsă imaginile înscrise de doi fotografi din România la competiţia Open, încadrându-i în topul 50 al lucrărilor înscrise în categorii.

● Alexandra Ungureanu, Enhanced, (Râmnicu Vâlcea)

● Cristina Gârleşteanu Ţintă, Fotografie de Stradă, (Bucureşti)

Lucrările fotografilor finalişti vor fi prezentate în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2018 din Londra, între 20 aprilie şi 6 mai. Câştigătorii competiţiei Open vor fi anunţaţi pe 20 martie, iar câştigătorii categoriei Professional şi câştigătorii finali vor fi anunţaţi pe 19 aprilie 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.