Oraşul format din piramide plutitoare, unde o noapte de cazare costă 1150 de euro - GALERIE FOTO

Autor: Andra Stroe Postat la 26 aprilie 2018 638 afişări

Pe zi ce trece, dezvoltatorii imobiliari sunt tot mai inventivi şi, în locul clasicelor locuinţe, vin cu tot felul de idei inovatoare.

Astfel, un designer italian s-a gândit să construiască un oraş unde rezidenţii vor locui în piramide plutitoare. Wayaland  îşi va întâmpina primii locuitori în 2020

Studio-ul de design Lazzarni, cu sediul în Roma, a finanţat cu 350.000 de lire sterline construirea primului modul Waya. Investitorii au ocazia de a vota aplasamentul Wayaland-ului.  Pentru a se finanţa, studio-ul de design vinde sejururi în primul modul  Waya, inspirat de arhitectura mayaşă şi templele japoneze, iar preţurile pornesc de la 1150 de euro.

Lazzarini Design povesteşte că “piramida modulară Waya poate oferi diferite facilităţi de trai şi entertainment, precum hoteluri, magazine, spa, săli de fitness, baruri şi greenhouse-uri pentru producţii cinematografice”.

Baza Wayaland-ului deţine o intrare mare pentru ambarcaţiuni şi o recepţie. O parte a clădirii găzduieşte motoarele, echipamentele, generatoarele şi alte resurse de energie. În partea submersă a fiecărei structuri plutitoare, o mare cantitate de spaţiu de depozitare este utilizată pentru motoare, echipamente, generatoare sau resurse suplimentare de energie.

Modulele plutitoare, ancorate pentru a-şi menţine poziţia, sunt uşor ajustabile, iar şasiurile, formate din părţi de fibră de sticlă, carbon şi oţel, vor fi asmablate piesă cu piesă direct în apă.

Structura e acoperită cu panouri solare, şi, de altfel,  întreaga suprafaţă a Wayaland e proiectată pentru a capta energie solară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.