Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: Cel mai vânat job de acum câţiva ani e părăsit pe capete acum

Postat la 25 aprilie 2018 701 afişări

Interesul pentru profesia de bancher s-a redus semnificativ şi prin prisma faptului că salariile din acest sector nu au avut acelaşi ritm de creştere în ultimul deceniu.

Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: Cel mai vânat job de acum câţiva ani e părăsit pe capete acum

Rata demisiei în sectorul bancar a ajuns în 2017 la 19%, astfel că procentul plecărilor voluntare din sistem a ajuns la acelaşi nivel cu cel din 2008, după ce în 2011 scăzuse la 9,1%, arată datele studiului Saraotga realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

 

Specialiştii spun că situaţia este însă complet diferită faţă de anul 2008, când fluctuaţia de personal era generată mai degrabă de creşterea numărului de oportu­nităţi de pe piaţa muncii pentru angajaţii din bănci.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.