Noile capricii ale milionarilor. Case construite sub apa, cascade de interior sau peşteri cu piraţi - GALERIE FOTO

Postat la 07 februarie 2016 1130 afişări

Printre ultimele capricii în materie de amenajare a locuinţei se numără nu camera de vinuri sau dressingul pe trei etaje, ci acvariile cât o cameră, cascadele de interior sau peşterile cu piraţi.

Companiile care le oferă asemenea servicii au acumulat experienţă lucrând la hoteluri sau clădiri de birouri şi au trecut şi la persoane particulare, scrie Financial Times. ICM, o companie din SUA, a amenjat, spre exemplu, un acvariu cu lungimea de aproape cinci metri într-o casă din California. Unul dintre pereţii acvariului serveşte drept fereastră unui salonaş de la subsolul clădirii, iar peretele opus dă într-o piscină, astfel încât din încăpere se pot admira şi peştii şi oamenii care înoată în bazinul de dincolo de ei.

Acvariul vizibil din piscină este, de altfel o cerinţă pe care o au mulţi clienţi ai companiei. Se cer şi cascade de interior, aşa cum sunt cele la care lucrează Midwest Tropical din SUA, instalate în blocuri înalte de locuinţe şi luminate în diverse culori în funcţie de momentul zilei. Aceste cascade sunt gândite ca nişte sisteme modulare care pot fi dezamsablate în bucăţi suficient de mici cât să încapă în lifturi şi testate să nu producă inundaţii.

Firma poloneză DOT, printre ale cărei proiecte se înscriu hoteluri subacvatice în Dubai şi Maldive, proiectează în prezent o locuinţă particulară pentru un client din Emiratele Arabe Unite. Proprietarul locuinţei vor locui sub apă, iar deasupra apei se vor amenaja un spaţiu pentru elicoptere, camere pentru personalul de serviciu şi bucătăria, investiţia urmând a se ridica la 40 sau 50 de milioane de dolari.

Se caută şi piscinele tematice de interior şi exterior, cum ar fi cele cu piraţi. Compania Caviness Landscape Designs a realizat o piscină prevăzută cu peşteră a piraţilor, un bar la care se ajunge înot şi piraţi animaţi care încearcă să-i alunge pe cei care se apropie de comorile lor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/noile-capricii-ale-milionarilor-case-construite-sub-apa-cascade-de-interior-sau-pesteri-cu-pirati-galerie-foto-15040027
15040027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.