Volumul tranzacţiilor de închiriere de birouri în afara Capitalei a crescut cu peste 30%

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 februarie 2016 249 afişări

În 2015, volumul tranzacţiilor de închiriere de birouri în afara Capitalei a crescut la o suprafaţă totală de 49.661 mp, cu 32% mai mult decât în 2014.

Volumul tranzacţiilor de închiriere de birouri în afara Capitalei a crescut cu peste 30%

"România se află pe locul doi în topul Tehnologia CE Fast 50 top Deloitte, după Polonia şi acest lucru se materializează într-un interes din ce în mai mare al investitorilor pentru piaţa de muncă din România şi implicit pentru acomodarea ei, nu doar în Capitală, ci în toate marile centre universitare", a explicatAlexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Clădirile de birouri în care s-au tranzacţionat spaţii mari  în 2015 în ţară au fost Palas şi Unites Business Center 3 din Iaşi, City Business Center şi UBC Open Ville din Timişoara, Cluj Business Center şi The Office din Cluj-Napoca.

 „În 2016, trendul se va păstra, interesul pentru forţa de muncă din afara Capitalei va fi la fel de mare, iar acest val de firme multinaţionale şi de companiile româneşti mari care vor alege oraşele secundare va duce la întărirea încrederii investitorilor imobiliari in piaţa de birouri din aceste localităţi. Ca urmare, estimăm că în acest an calitatea clădirilor noi din Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi şi stabilitatea acestui business local va atrage şi mai mulţi investitori imobiliari internaţionali, gen NEPI (care are deja acum investiţii la Timişoara şi Cluj, iar pe termen lung le vor urma exemplu şi locurile următoare din topul oraşelor cu tranzacţii de birouri - pieţele secundare precum Craiova sau Braşov”, a mai spus Alexandru Petrescu.

ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 11 ani în piaţa birourilor si pe piaţa rezidenţială.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/volumul-tranzactiilor-de-inchiriere-de-birouri-in-afara-capitalei-a-crescut-cu-peste-30-15049468
15049468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.