Idei de afaceri: Găsiţi aurul din farfurie (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 octombrie 2014 451 afişări

Ca să atragă atenţia asupra localului lor, unii întreprinzători introduc în meniu băuturi cu diamante de zece mii de dolari, în timp ce alţii recurg la un alt ingredient preţios prezentat drept garnitură alimentară preferată de nobilimea de altădată.

Cel mai recent exemplu a fost prezentat nu demult de presa din Marea Britanie, care anunţa crearea celui mai scump hamburger din lume, savurabil de către amatori contra sumei de 1.100 de lire sterline. Pe lângă carnea scumpă folosită la preparearea lui, cum ar fi carne de vită japoneză, carne de cerb din Noua Zeelandă, homar şi caviar, hamburgerul este decorat cu foiţă de aur, o decoraţiune la care recurgeau şi aristocraţii europeni din Evul Mediu, scrie The Independent. Aceştia, se spune, nu puteau savura mâncarea sau băutura fără un pic de aur în ea, fie el sub formă de foiţă, fulgi sau pulbere care să le arate oaspeţilor cât de avuţi sunt.

Există însă şi critici ai acestei tendinţe, care afirmă că utilizarea aurului ca ingredient nu este decât o metodă de a atrage atenţia asupra preparatelor unui restaurant sau bar, deoarece preţiosul metal nu contribuie cu nimic la gustul acestora, ba chiar le poate face neapetisante pentru potenţialii clienţi.

Cu toate acestea, ofertele de preparate culinare şi băuturi aurite nu lipsesc, iar printre ele se numără pastele cu homar şi trufe servite pe farfurie suflată cu aur, la 2.000 de dolari porţia, ori pizza de 1.000 de dolari, cu caviar, somon şi homar poleită cu aur. Sau cocteilul de aproape 9.000 de lire sterline creat în onoarea cântăreţei şi actriţei Grace Jones şi la care s-au folosit ca ingrediente şampanie Cristal din 1990 şi armagnac din 1888, paharul fiind decorat cu foiţă de aur.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/idei-de-afaceri-gasiti-aurul-din-farfurie-galerie-foto-13461421
13461421
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.