Artă pe datorie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 martie 2016 64 afişări

Artă pe datorie

Se spune că arta cere sacrificii. Uneori, sacrificiul îl reprezintă un împrumut, dar ce mai contează când îţi poţi procura opera dorită? Iar pentru ca acesta să nu fie perceput ca fiind prea mare, au apărut companii care oferă credite doritorilor contra unei garanţii formate doar din opere de artă.

Companiile încearcă să atragă astfel colecţionari care caută să mai achiziţioneze diverse lucrări, dar le lipsesc lichidităţile necesare, scrie New York Times. Acestea estimează că în colecţiile private există opere de artă în valoare de circa 150 de miliarde de dolari, care au putea fi puse în gaj, având deja clienţi care apelează la ele deoarece în cazul nerestituirii împrumutului nu riscă să piardă decât piesele cu care au garantat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
datorie,
companii,
imprumut,
refuz
/arta-si-societate/lifestyle/arta-pe-datorie-15117733
15117733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.