Care este obiectivul turistic din România iubit de străini. Peste 200.000 de turişti străini l-au vizitat

Autor: Florin Casota Postat la 12 decembrie 2017 365 afişări

Muzeul ASTRA din Sibiu va depăşi până la finalul anului 2017 pragul de 600.000 turişti şi o creştere procentuală cu 31% a numărului de vizitatori faţă de anul 2016.

Care este obiectivul turistic din România iubit de străini. Peste 200.000 de turişti străini l-au vizitat

Muzeul este vizitat în proporţie tot mai mare de către turiştii străini. Astfel, aproape 35% (peste 200.000) din totalul vizitatorilor sunt din afara ţării. Se constată că mulţi dintre românii care lucrează în afara României revin în ţară alături de prieteni din ţara adoptivă şi împărtăşesc cu aceştia atmosfera muzeală, tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le regasesc la Muzeul ASTRA.

Deşi cei mai mulţi dintre turiştii străini provin din ţările europene, se remarcă o creştere a pieţei de peste ocean (SUA şi Canada), Australia şi a celei asiatice (Japonia şi China), dar şi din Ţările Arabe.

Din Europa continuă să sosească la Muzeul ASTRA cele mai multe grupuri organizate, acestea fiind cu predilecţie din ţări precum Germania, Austria, Ungaria, în timp ce turiştii din Franţa, Italia şi Marea Britanie optează pentru grupurile restrânse, în principal prieteni şi familie. Totodată, vizitatorii din Polonia, Israel, Cehia, Olanda şi Ţările Scandinave prezintă interes pentru muzeul sibian.

„Ne bucură foarte mult de această creştere uriaşă de 31% a numărului de turişti din cadrul Muzeului ASTRA din Dumbrava Sibiului şi ne bucurăm, de asemenea, că astfel sunt răsplătite eforturile noastre de a organiza frecvent evenimente pentru public, de promovare şi de păstrare a identităţii româneşti în cea mai pură formă la muzeul nostru. Însă ne dorim tot mai mult şi ambiţia noastră este ca, în viitor, să vorbim despre creşteri de cel puţin 2 cifre anual.”, a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al Muzeului ASTRA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.