Cel mai bun aeroport al Europei în 2013 - GALERIE FOTO

Autor: Razvan Muresan Postat la 20 iunie 2013 3966 afişări

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost votat, la concursul World Airport Awards, cel mai bun aeroport al Europei pe 2013, marcând astfel al doilea an consecutiv în care Schiphol primeşte acest premiu prestigios. De asemenea, Schiphol a mai urcat un loc în topul celor mai bune aeroporturi din lume, situându-se astfel pe poziţia a treia.

Pasagerii au premiat confortul şi eficienţa zborurilor cu escală în aeroportul Schiphol din Amsterdam, menţionând, printre altele, facilităţile de self-service prin care aeroportul devine mai uşor de tranzitat şi mai eficient. De asemenea, au apreciat calitatea excelentă şi gama variată de produse ce pot fi găsite în galeria comercială a aeroportului Schiphol.

Aeroportul se află pe locul 4 în topul celor mai aglomerate din Europa şi pe locul 12 în topul celor mai aglomerate aeroporturi din lume. Există diferite atracţii interesante, cum ar fi prima bibliotecă din lume ce se află situată într-un aeroport, deschisă în 2010, spre bucuria pasagerilor pasionaţi de citit, nerăbdători să aibă acces la cele 1200 de cărţi, în 29 de limbi diferite, pe lângă muzica ce poate fi descărcată gratuit. De asemenea, există şi un muzeu în care pasagerii îşi pot petrece timpul înainte de a se îmbarca. În 2011 a fost inaugurat Airport Park, terminalul verde din aeroportul Schiphol. Un mall central face legătura între culoarele de plecare/sosire, având peste 100 de magazine. 

World Airport Awards, cunoscut în industria turismului şi ca Passenger’s Choice Awards, este organizat din anul 1999 şi este considerat etalon în măsurarea calităţii aeroporturilor din toată lumea. Pentru ediţia din 2013, Skytrax a realizat o anchetă, chestionând mai mult de 12 milioane de călători din peste 100 de ţări, asupra calităţii unui număr de 395 de aeroporturi din toată lumea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aeroport,
amsterdam,
concurs,
premiu,
pasageri
/analize/transporturi/cel-mai-bun-aeroport-al-europei-in-2013-galerie-foto-10991985
10991985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.