Ce rute aeriene a închis Wizz Air în ultimul an

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 aprilie 2015 1023 afişări

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe plan local după numărul de pasageri transportaţi, a renunţat la operarea pe trei rute în ultimul an, ca urmare a performanţelor situate sub aşteptările managementului şi a pierderilor generate de cererea scăzută.

Ce rute aeriene a închis Wizz Air în ultimul an

"Am monitorizat atent performanţa rutelor şi, întrucât pasagerii decid ce rute doresc prin nivelul de interes arătat, am fost nevoiţi să închidem cursele de la Bucureşti la Girona (Spania) şi de la Târgu Mureş la Barcelona (Spania)", spune Daniel De Carvalho, purtător de cuvânt al Wizz Air. Compania va renunţa din 17 aprilie şi la zborul spre Bergamo (Italia) de pe Aeroportul Internaţional Arad, care va rămâne astfel fără niciun operator aerian. Wizz Air a renunţat anterior şi la zborul Bucureşti - Memmingen (Germania), unde operează în prezent Lufthansa şi TAROM către aeroportul prinicpal din Munchen.

În 2014, compania a lansat 21 de noi rute din Bucureşti spre Malaga, Basel, Malmo, Malta, Nuremberg şi Doncaster Sheffield, din Cluj spre Koln, Geneva, Bari, Malmo, Basel şi Nuremberg, de la Timişoara la Memmingen, Torino, Bruxelles, Frankfurt şi Bari, de la Sibiu la Dortmund şi Luton şi din Iaşi spre Treviso şi Bergamo.

Wizz Air transportă anual în şi din România peste trei milioane de pasageri. Wizz Air, compania deţinută de fondul american de investiţii Indigo Partners, nu are o entitate juridică pe piaţa locală, serviciile fiind facturate la compania înregistrată în Ungaria. Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână de dimensiuni standard. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Recent, un angajat român concediat în mod ilegal de Wizz Air a câştigat procesul cu compania şi a recăpătat slujba din companie, precum şi despăgubiri morale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
inchidere,
rute,
pierederi
/analize/transporturi/ce-rute-aeriene-a-inchis-wizz-air-in-ultimul-an-14116839
14116839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.