Analistii vad o inflatie anuala de 7,7% pentru luna august

Postat la 08 septembrie 2010 11 afişări

Membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania apreciaza ca rata lunara a inflatiei pe luna august s-a situat cel mai probabil la 0,4%, ceea ce ar duce la o inflatie anuala de 7,7%.

Marja estimarilor formulate de cei peste 50 de analisti ai Asociatiei variaza intre 0,2% si 0,9% pentru inflatia pe luna august, respectiv intre 7% si 8,5% pentru inflatia anuala. Asociatia reuneste analisti din banci, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, asiguratori si societati de brokeraj.

Dupa 4,28% in aprilie si 4,42% in luna mai, inflatia anuala a ajuns in luna iunie la 4,38% si in iulie la 7,14%, usor sub asteptarile analistilor.

In urma cresterii TVA, dar si a asteptarilor privind evolutia preturilor administrate si a accizelor, FMI a revizuit proiectia de inflatie pentru anul in curs de la 3,5% la 7,9%. Tinta de inflatie a BNR pentru acest an este de 3,5% plus/minus 1%, iar pentru 2011 este de 3%.

Intr-o nota de analiza publicata ieri, analistii Raiffeisen Bank Romania apreciaza ca Romania va incheia anul in curs cu o inflatie de 8,5% (decembrie/decembrie), pentru ca anul viitor sa scada la 4,5%. "Cum era de asteptat, efectul de transmitere a cresterii TVA asupra preturilor a fost incomplet intr-o prima faza (67%) si ne asteptam la efecte slabe in faza a doua, din cauza cererii scazute de consum pe piata interna", conchid economistii Raiffeisen Bank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
inflatie,
previziuni,
preturi,
analisti,
TVA,
cerere,
consum
/analize/servicii-financiare/analistii-vad-o-inflatie-anuala-de-7-7-pentru-luna-august-7155849
7155849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.