Topul tarilor cu cei mai putini someri

Postat la 28 iulie 2010 117 afişări

Pentru cei carora le surade ideea de a emigra avem o veste buna: in ultimele luni, nu au mai existat cresteri ale ratei somajului in Europa. Cu toate acestea, sunt tari care au in continuare o problema cu numarul mare de someri si altele in care, dimpotriva, companiile fac angajari.

Datele Eurostat arata clar - ar trebui sa ne luam adio de la ideea de a emigra in Spania, Italia sau Marea Britanie. Mult mai inspirat ar fi sa ne mutam in tari precum Austria, Olanda sau Germania, unde companiile inca mai fac angajari. Sugestia este utila mai degraba specialistilor pentru ca aici se cauta in mod deosebit medici si ingineri automatisti si mai putin muncitori neclaificati.

Daca va place frigul, puteti incerca sa gasiti un loc de munca in Danemarca sau Finlanda, acestea fiind doua dintre tarile cu cele mai mici rate ale somajului din Europa. Si Cipru pare o alegere buna, cel putin, acum, pe timp de vara, cand turismul explodeaza in Cipru, iar hotelierii si ceilalti angajatori ciprioti din industria ospitaliera fac angajari masive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
Europa,
someri,
angajari
/analize/resurse-umane/topul-tarilor-cu-cei-mai-putini-someri-6739389
6739389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.