Zara isi face magazin in cea mai saraca zona din Capitala. Vezi cine a mai mizat pe sud

Postat la 20 octombrie 2009 255 afişări

Grupul Inditex a semnat un acord de inchiriere a 2.800 de metri patrati in centrul comercial Sun Plaza, unde va deschide unitati Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius. Mall-ul din sudul Capitalei urmeaza a fi deschis in februarie 2010 dupa amanari succesive

EMCT, dezvoltatorul proiectului comercial Sun Plaza, a anuntat ca noua data de deschidere a mall-ului este 18 februariei 2010, dupa amanari succesive in decursul ultimilor ani.

"Cand am construit primul hipermarket, am terminat constructia noaptea si dimineata s-a deschis. Nu ne puteam permite sa facem acelasi lucru si in acest caz, sa nu deschidem in cele mai bune conditii. Spre exemplu, Grand Arena sau Armonia Braila nu s-au deschis in cele mai bune conditii (n.red. numar total de magazine deschise)", a declarat Michael Richard, directorul general al EMCT.

Sun Plaza, proiect dezvoltat cu sustinerea financiara a Sparkassen Immobilien AG, trebuie deschis initial in 2008, fiind amanat pentru luna octombrie a acestui an. "Cred ca cea mai mare problema a acestui proiect a fost legata de contextul economic general din ultima perioada", a declarat Friedrich Wachernig, managing director si membru in consiliul de administratie al Sparkassen, investitorul Sun Plaza.

Alegerea noii date de deschidere a fost facuta dupa ce dezvoltatorul a semnat o serie de contracte importante de inchiriere, totalizand o suprafata de 10.000 de metri patrati - dintr-un total de 76.000 de metri patrati. Tinand cont de faptul ca gradul actual de inchieriere al centrului comercial este de 90%, Sun Plaza s-ar fi deschis cu mai putin de 80% din spatii inchiriate daca s-ar fi pastrat termenul stabilit pentru aceasta luna.

Noii retaileri adusi in centrul comercial sunt Inditext (cu brandurile Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius), C&A, New Yorker si Oxygen. Printre cele mai importanti retaileri care vor deschide in Sun Plaza sunt BauMax, Cinema City Cora, Deichmann, Flanco, KFC, McDonalds si Mobexpert.

Proiectul, care va dispune de 2.000 de locuri de parcare, este prevazut si cu o componenta de birouri (9.600 de metri patrati inchiriabili). Investitiile totale in proiect sunt de 200 de milioane de euro. Sun Plaza va fi cel de al treilea proiect comercial de mari dimensiuni din partea de sud a orasului, dupa City Mall si Grand Arena.

Sparkassen Immobilien detinea la finalul anului trecut un portofoliu evaluat la 1,8 miliarde de euro, format din proiecte rezidentiale, de birouri si hoteluri, compania fiind prezenta pe plan local prin achizitia hotelului Novotel din Bucuresti. Sun Plaza este primul proiect de dimensiuni mari dezvoltat de catre EMCT Romania, care a mai construit unitati pentru retaileri ca Bricostore, Carrefour si Cora.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/zara-isi-face-magazin-in-cea-mai-saraca-zona-din-capitala-vezi-cine-a-mai-mizat-pe-sud-5016659
5016659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.