Alina Sudriu, Grace Couture Cakes: În perioadele de criză, leadershipul este mai important decât oricând

Autor: Ioana Matei Postat la 11 iulie 2021 180 afişări

Alina Sudriu, Grace Couture Cakes: În perioadele de criză, leadershipul este mai important decât oricând

Alina Sudriu, fondatorGrace Couture Cakes


Cifră de afaceri (2019):1,5 mil. euro Profit: 350.000 de euro Număr de angajaţi (2021): 41

—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Nevoia de flexibilitate, adaptabilitate, agilitate în business, din foarte multe puncte de vedere. Pe parcursul anului trecut a fost nevoie să luăm decizii importante, într-un timp foarte scurt. De asemenea, a trebuit să adaptăm rapid structura echipei, planul de PR şi comunicare, mesajele de marketing, pentru a ţine pasul cu schimbările din mediu (influenţate de lockdown, reglementări etc.) şi schimbările pe care le-am implementat în business.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Investiţia în dezvoltarea shopului online www.gracecc.ro, lansat chiar la începutul anului 2020, pentru a susţine creşterea vânzărilor, şi restructurarea echipei, adaptate noii structuri.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cel mai important factor în păstrarea motivaţiei a fost faptul că am menţinut în permanenţă producţia în atelier. Cake Shop-ul din Piaţa Dorobanţi a fost în permanenţă deschis, respectând reglementările din fiecare etapă, iar shopul online a avut vânzări constante, cu livrare acasă. Am ales apoi să lansăm în continuare prăjiturile şi torturile în ediţii limitate de sărbători, simţind că avem cu toţii (atât echipa, cât şi clienţii noştri fideli) nevoie să ne păstrăm o parte din ritualurile care ne aduc bucurie. 

—   Work from home sau de la birou?

În domeniul nostru, poate fi doar muncă de la birou sau din atelier. Producţia nu poate fi „from home”, prezenţa mea alături de colegi fiind obligatorie pentru a asigura desfăşurarea întregului proces de lucru în siguranţă. În plus, consider că în perioadele de criză, leadershipul este mai important decât oricând.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Îmi iau cu siguranţă energia din timpul petrecut în familie ‒ mă încarcă şi motivează.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Soţul meu, George, care este şi partenerul meu de business, cu determinarea lui şi atitudinea pozitivă.

—   Putere vs. feminitate:

Nu se exclud, cu siguranţă, în niciun domeniu – personal sau de business. În plus, în domeniile de business de lifestyle, a le avea pe amândouă este un atú.

Profilul Alinei Sudriu a fost inclus în ediţia din acest an a anuarului 100 Cele mai puternice femei din business

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.