Vata de zahăr, interzisă în mai multe regiuni ale Indiei deoarece conţine o substanţă cancerigenă

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 februarie 2024 149 afişări

Vata de zahăr a fost interzisă în mai multe regiuni ale Indiei. Produsul de culoare roz, care este foarte popular printre copii, conţine o substanţă cancerigenă. Testele de laborator au arătat prezenţa substanţei.

Vata de zahăr, interzisă în mai multe regiuni ale Indiei deoarece conţine o substanţă cancerigenă

Zilele trecute, statul Tamil Nadu din sudul Indiei a pus în aplicare interdicţia după ce testele de laborator au confirmat prezenţa substanţei Rhodamine-B în probele luate din vata de zahăr.

La începutul lunii februariei, produsul a fost interzis şi în Puducherry. În paralel, alte state indiene au început să testeze mostre din produsul dulce, potrivit BBC.

Substanţa Rhodamine-B conferă o nuanţă roz produsului consumat de copiii indieni. Substanţa mai este folosită pentru vopsirea textilelor, cosmeticelor şi a cernelurilor.

Utilizarea sa drept colorant alimentar este interzisă deja în Europa şi în California.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vată,
substanţă,
india

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.