Un român a primit pe oră în 2017 un sfert din câştigul orar mediu al unui francez sau german

Postat la 26 martie 2018 76 afişări

Cu o „compensaţie brută pe ora lucrată“ de 5,5 euro, România s-a aflat în 2017 pe penultimul loc în UE, având doar un sfert din compensaţia medie orară la nivelul Uniunii, jumătate din cea primită de angajaţii greci, 54% din cea primită de cehi şi doar 16% din cea primită de francezi sau germani.

Un român a primit pe oră în 2017 un sfert din câştigul orar mediu al unui francez sau german

Potrivit datelor publicate joi de Eurostat, oficiul de statistică al UE, în 2017 România s-a poziţionat după Bulgaria în topul celor mai mici compensaţii ale angajaţilor pe ora lucrată - 5,1 euro în Bulgaria şi 5,5 euro în România, faţă de media UE de 23,1 euro.

În ciuda creşterilor salariale din ultima vreme, este greu de crezut că ceva se va modifica în viitor, pentru că diferenţele sunt foarte mari.

Polonezii, care sunt pe locul al treilea între cel mai puţin compensaţi salariaţi, au câştigat anul trecut cu 14% pe oră mai mult decât românii, iar ungurii cu 38%.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.