Un deputat liberal vrea ca dezvoltatorii imobiliari să fie obligaţi să nu permită locuirea unui imobil înainte de recepţie

Autor: Ioana Matei Postat la 24 decembrie 2018 294 afişări

Proiectanţii de construcţii ar putea fi obligaţi să nu permită locuirea unui imobil decât după semnarea procesului verbal de recepţie a construcţiei, la terminarea lucrărilor, prevede un proiect depus la Senat, în procedură de urgenţă, de către deputatul PNL Florin Roman.

Un deputat liberal vrea ca dezvoltatorii imobiliari să fie obligaţi să nu permită locuirea unui imobil înainte de recepţie

Iniţiativa legislativă propune modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Astfel, la articolul 5 care prevede că „pentru obţinerea unor construcţii de calitate corespunzătoare sunt obligatorii realizarea şi menţinerea, pe întreaga durată de existenţă a construcţiilor” este introdusă cerinţa să existe „branşamente adecvate şi definitive la reţelele de utilităţi: apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică, după caz”, conform proiectului de lege.

Citiţi mai multe pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deputat,
imobil,
obligare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.