Comisia Europeană, reacţie după adoptarea Ordonanţei privind plafonarea preţului la gaze: Intervenţiile distorsionate pot periclita investiţiile

Autor: Ana Petrescu Postat la 23 decembrie 2018 84 afişări

Comisia Europeană a reacţionat cu privire la ordonanţa de urgenţă adoptată, vineri, de Guvern care prevede plafonarea preţului gazelor naturale, precizând că intervenţiile distorsionate pe piaţă ar putea periclita investiţiile şi întârzia dezvoltarea producţiei offshore de gaze din Marea Neagră.

„România are un mare potenţial de a juca un rol important în dezvoltarea pieţei pe piaţa europeană de gaze naturale, datorită producţie on-shore şi offshore de gaz natural. În acest context, este extrem de important ca România să dezvolte infrastructura adevată pentru şi să aplice un cadrul legislativ coerent, implementând pe deplin regulile pieţei interne.

- Uniunea Europeană a sprijinit aceste eforturi, finanţând Proiectul de Interes Comun (PCI), gazoductul BRUA şi sprijină faza 1 a construirii în România, cu fonduri europene în valoare de 181 milioane de euro, prin Mecanismul de conectare a Europei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE,
GAZE,
PLAFONARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.