Topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume: Robert Downey Jr., pe primul loc. Cine îl urmează - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 05 august 2015 221 afişări

Robert Downey Jr., protagonistul filmelor din seria "Iron Man", ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori din lume, potrivit unui clasament publicat marţi de revista Forbes, care a inclus pentru prima dată atât vedete de la Hollywood, cât şi de la Bollywood.

Potrivit acestui top, actorul american Robert Downey Jr., în vârstă de 50 de ani, a obţinut venituri estimate la 80 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015, în mare parte datorită succesului de casă realizat de filmul cu supereroi "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron", care a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

Locul al doilea a revenit actorului chinez Jackie Chan, în vârstă de 61 de ani, despre care editorii revistei Forbes afirmă că a încasat 50 de milioane de dolari în ultimul an. Veniturile sale provin din încasările obţinute de o serie de coproducţii chinezo-hollywoodiene, precum "Dragon Blade", dar şi din contracte de merchandising.

Starul hollywoodian Vin Diesel s-a clasat pe poziţia a treia, cu venituri de 47 milioane de dolari, generate în principal de procentul de încasări pe care îl obţine din franciza "Furios şi iute/ Fast and Furious".

Actorul american Bradley Cooper ocupă locul al patrulea, cu venituri de 41,5 milioane de dolari.

La mică distanţă, pe locul al cincilea, se află Adam Sandler, în vârstă de 48 de ani. Deşi cel mai recent film al său, "Pixels", un lungmetraj realizat cu un buget impresionant, a dezamăgit în box office, celebrul actor de comedie a reuşit să obţină venituri de 41 milioane de dolari în ultimul an, în special graţie contractelor profitabile pe care le-a semnat cu studioul Sony şi cu platforma online Netflix.

Tom Cruise ocupă poziţia a şasea, cu venituri de 40 milioane de dolari.

Doi actori celebri de la Bollywood - Amitabh Bachchan, în vârstă de 72 de ani, şi Salman Khan, în vârstă de 49 de ani - se află la egalitate pe locul al şaptelea, cu venituri de 33,5 milioane de dolari.

Locul al nouălea este ocupat tot de un star indian de la Bollywood, actorul Akshay Kumar, care a obţinut în ultimul an venituri de 32,5 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi actori din lume este încheiat de starul hollywoodian Mark Wahlberg, cu venituri de 32 milioane de dolari.

Revista Forbes a întocmit acest clasament cu ajutorul datelor furnizate de companii specializate în industria cinematografică, precum Nielsen, Box Office Mojo şi IMDB, şi a calculat veniturile actorilor pe baza informaţiilor declarate de manageri, producători şi agenţi. Forbes va publica la o dată ulterioară şi un top al celor mai bine plătite actriţe din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROBERT DOWNEY JR.,
FORBES,
VENITURI
/actualitate/topul-forbes-al-celor-mai-bine-platiti-actori-din-lume-robert-downey-jr-pe-primul-loc-cine-il-urmeaza-video-14664437
14664437
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.