Topul celor mai scumpe oraşe din lume în 2018. Patru oraşe din top zece sunt în aceeaşi ţară europeană. GALERIE FOTO

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 iulie 2018 444 afişări

Compania ECA International a lansat topul anual al Costului de Trai, reliefând lista celor mai scumpe oraşe din lume în care poţi locui, potrivit Business Insider.

Pentru a realiza topul, compania de consultanţă a comparat costurile dintr-un coş mediu de cumpărături cotidiene şi cele ale serviciilor comune contractate de expaţi în mai multe ţări. Printre elementele analizate se numără o gamă variată, de la alimente şi legume, până la chirie, îmbrăcăminte, ieşiri în oraş precum şi preţul alcolului şi al produselor din tutun.

Cel mai scump oraş din lume este anul acesta Caracas, capitala Venezuelei. Situaţia economică din ţara sud-americană a dus inflaţia la peste 40.000%, iar preţurile au crescut masiv indirect proporţional cu deprecierea bolivarului.

Locurile 2,3 şi 4 şi 5 sunt ocupate în topul de anul acesta de oraşe din Elveţia, mai exact Zurich, Geneva, Basel şi Berna.

Locul 6 a fost ocupat de Luanda, oraş din Angola, urmat de Tokyo şi Seoul. Top 10 este completat de Oslo şi de Shanghai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
scumpire,
galerie foto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.