Tineri manageri de top 2018: Ştefan Buciuc, director executiv, Direcţia Social Banking, BCR

Autor: Andra Stroe Postat la 09 iulie 2018 370 afişări

Tineri manageri de top 2018: Ştefan Buciuc, director executiv, Direcţia Social Banking, BCR

Ca director executiv al Direcţiei Social Banking din cadrul celei mai mari bănci de pe plan local, Ştefan Buciuc coordonează activitatea a şase persoane. Între rezultatele anului trecut pentru departamentul de care este responsabil enumeră finanţarea a zece organizaţii cu impact social cu peste 1,5 milioane de euro; ca efect, au fost create 313 joburi noi, dintre care 157 pentru persoane dezavantajate; la aceste proiecte au participat 2.067 de voluntari, iar numărul beneficiarilor a ajuns la 105.621.

Absolvent al Facultăţii de Management şi al unui master în Relaţii Internaţionale, ambele în cadrul ASE, Ştefan Buciuc are şi un doctorat în Finanţe/Asigurări în cadrul aceleiaşi instituţii. Este evaluator imobiliar, a absolvit EMBA WU Executive Academy şi Aspen Institute - Young Leaders Program 2014.

Buciuc spune că a lucrat şi în instituţii financiare mai mici şi foarte mari, atât în ţară, cât şi în afara României. „Cred că foarte important a fost că am avut ocazia să lucrez în foarte multe zone de activitate ale unei bănci (de exemplu risk, collateral management, front office, back office, structured & acquisition finance etc.).” În plus, pe parcursul carierei a avut şi câteva mişcări orizontale care l-au ajutat să înţeleagă mai bine cum funcţionează o bancă. „Au fost mai multe momente cheie până acum. Unul a fost când am hotărât să renunţ la o carieră într-un grup internaţional pentru a lucra într-o bancă mică cu mult spirit antreprenorial.” Un alt moment cheie a fost atunci când a trecut din zona de risk management în cea de structured & acquisition finance; „m-am implicat în proiecte foarte diferite, de la real estate la proiecte în energie sau industria panificaţiei şi în final achiziţii de companii. Dar nimic nu se compară cu experienţa în front office şi cu contactul zilnic cu clienţii băncii”.

Pe termen lung, Ştefan Buciuc se vede „în România, construind organizaţii cu impact social pozitiv. Acum, prin dezvoltarea echipei de Social Banking şi a bankingului în zona nebancarizată, pot crea impact real în societatea românească acolo unde este nevoie”.


39 de ani

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.