Primăria generală NU AUTORIZEAZĂ Mitingul Diasporei din 10 august. Nu se poate organiza PROTEST LEGAL cu 1 milion de oameni în Bucureşti

Postat la 20 iulie 2018 117 afişări

Primăria Generală a Capitalei refuză să autorizeze desfăşurarea Mitingul Diasporei din 10 august în Piaţa Victoriei, pe motiv că organizatorii au prevăzut un număr prea mare de participanţi. Deşi PSD a fost prima organizaţie care s-a lăudat că va aduce 1 milion de oameni la protest, primarul Gabriela Firea dezvăluie că pe aprobarea oficială, nu au trecut decât 250.000 de participanţi.

Primăria generală NU AUTORIZEAZĂ Mitingul Diasporei din 10 august. Nu se poate organiza PROTEST LEGAL cu 1 milion de oameni în Bucureşti

Primarul general al Capitalei cere Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a cerut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost 250.000 de participanţi declaraţi.

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa, atât a manifestanţilor, cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting", a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă remis joi seară Mediafax.

Primarul precizează că, în situaţia în care organizatorul îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, Comisia îşi va reevalua punctul de vedere şi nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.