Tineri manageri de top 2018: Ionuţ Popescu, proprietar, Centrul de echitaţie Potcoava

Autor: Ioana Matei Postat la 17 iulie 2018 731 afişări

Tineri manageri de top 2018: Ionuţ Popescu, proprietar, Centrul de echitaţie Potcoava

Ionuţ Popescu a pus bazele centrului de echitaţie Potcoava după ce „s-a îmbolnăvit de cai“, aşa cum el însuşi spune, la un eveniment de profil, în 2008. Opt ani mai târziu, a lansat proiectul pe care îl descrie drept o „ascunzătoare de la munte“. A investit în acesta 500.000 de euro, dintre care jumătate fonduri europene, şi a ajuns în primul an de funcţionare, 2016, la venituri de aproximativ 150.000 de euro. Recuperarea investiţiei se va face, potrivit previziunilor lui Popescu, în maximum zece ani de la înfiinţarea afacerii.

Originar din Bucureşti, Ionuţ Popescu s-a mutat în Runcu (Dâmboviţa) împreună cu familia sa odată cu dezvoltarea afacerii. În 2010, a scris proiectul pentru accesarea de finanţare europeană, iar între 2013 şi 2015 a urmat construcţia propriu-zisă a proiectului. Anterior descoperirii pasiunii sale pentru cai, Ionuţ Popescu a studiat la Facultatea de Jurnalism şi a urmat apoi mai multe module de afaceri din cadrul Open University.

Şi-a început parcursul profesional devreme, la 18 ani, ca asistent de marketing într-o companie din grupul RTC. „Apoi, am fost pe rând: «tipul de la IT», manager IT, agent de vânzări, director de vânzări (papetărie), director vânzări IT (hardware şi software)“, îşi descrie el parcursul profesional.

A decis că sosise momentul să înceapă un proiect antreprenorial în 2011, când a dezvoltat împreună cu fratele său o companie de servicii fiscale şi juridice. Din 2015 şi până azi, s-a axat pe promovarea şi îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferă la Potcoava. Iar când vine vorba despre a da un sfat antreprenorilor care ar vrea să dezvolte un proiect similar, trasează câteva dintre lecţiile pe care le-a învăţat el însuşi: „Să îşi aloce timp pentru analiza pieţei, să caute să îşi cunoască foarte bine potenţialii clienţi şi nevoile acestora. Şi poate cel mai potrivit ar fi să găsească un mentor, o persoană care a trecut deja printr-un astfel de proiect şi care poate oferi soluţii valoroase la multiplele probleme ce pot apărea pe parcurs.“


40 de ani  

Proprietar  

Centrul de echitaţie Potcoava

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.