Tineri manageri de top 2018: Adrian Sârbu, cofondator, BenefitOnline.ro

Autor: Florin Casota Postat la 10 august 2018 666 afişări

Tineri manageri de top 2018: Adrian Sârbu, cofondator, BenefitOnline.ro

După mai bine de zece ani petrecuţi în corporaţii, Adrian Sârbu a fondat primul său start-up, împreună cu Stelian Bogza; este vorba de o platformă prin care angajaţii îşi pot alege ce beneficii doresc în limita unui buget impus de angajator.

Start-up-ul a crescut an de an şi în 2017 aproape şi-a triplat cifra de afaceri, sărind de la 6 milioane de lei la 15 milioane de lei. În calitate de cofondator, Adrian Sârbu se ocupă de zonele de strategie, implementare operaţională şi dezvoltarea platformei IT. „Într-un start-up însă, orice se întâmplă e responsabilitatea cofondatorilor, aşa că mă regăsesc uneori în roluri mai puţin tipice, cum ar fi cel de vânzări, account management, consultant fiscal sau ofiţer de protecţie a datelor personale.”

În 2017, platforma benefitonline.ro a acordat beneficii la peste 60.000 de angajaţi, iar bugetele cheltuite pe platformă au ajuns la 10 milioane de euro anul trecut. „Am reuşit să aducem sistemul de beneficii flexibile ca o necesitate pentru orice companie care doreşte să ofere un pachet de beneficii competitiv.”

Înainte să se afle la cârma propriei companii, Sârbu şi-a început cariera ca inginer de software şi a lucrat câţiva ani la dezvoltarea algoritmilor de compresie video în cadrul institutului de cerecetare IMEC din Belgia. Apoi, după ce a obţinut un MBA la Vlerick Business School, a lucrat peste 10 ani în companii precum PwC, Vodafone sau Roland Berger Strategy Consultans.

Cel mai mare şoc pentru Adrian Sârbu a fost trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor, unde, pe lângă lipsa unui salariu, totul depinde de el, nemaiavând sistemul de suport dintr-o corporaţie: IT, contabilitate, marketing, HR şi aşa mai departe. „Singurul mod de a supravieţui este să găseşti parteneri excelenţi şi să atragi finanţare. Cred că termenul englezesc «relentless» este cel care descrie cel mai bine viaţa unui antreprenor”, crede Adrian Sârbu.

El este mândru de faptul că firma pe care o conduce a reuşit să se impună pe piaţa locală şi că acum este lider pe zona beneficiilor flexibile pentru angajaţi, „am recuperat investiţiile iniţiale şi ne putem concentra pe a aduce noi surprize angajaţilor pe care îi servim”.


38 de ani  

Cofondator  

BenefitOnline.ro

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.