LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

The New York Times: Echipa procurorului special Robert Mueller a cerut Casei Albe să predea documente despre Michael Flynn

Autor: Mircea Olteanu Postat la 06 august 2017 128 afişări

Echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA, a cerut Casei Albe să predea o serie de documente referitoare la fostul consilier prezidenţial Michael Flynn, care a avut mai multe întrevederi cu ambasadorul rus la Washington.

Cotidianul The New York Times, citând surse familiare cu situaţia, a relatat că anchetatorii au mai audiat şi martorii în legătură cu activităţile de lobby în numele Turciei desfăşurate de Flynn, existând suspiciuni că acesta ar fi primit fonduri ilegale de la Guvernul turc în timpul campaniei prezidenţiale.

Mueller a constituit un mare juriu pentru evaluarea probelor strânse în cazul afacerilor lui Flynn.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile.

The New York Times a relatat că cererea nu a fost citaţie oficială, însă aparent a fost prima oară când echipa lui Mueller a solicitat documente din partea Casei Albe, informează agenţia de ştiri Dpa.

Michael Flynn, fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a fost forţat să demisioneze în luna februarie după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu ambasadorul Rusiei în SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ALEGERI,
JUSTIŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.