Tenismenul Marius Copil: „România nu m-a ajutat cu absolut nimic! Tot ce am realizat a fost pe barba mea“

Postat la 24 octombrie 2017 90 afişări

Marius Copil, locul 74 ATP, a explicat, într-un interviu pentru Telekom Sport, de ce nu vine să joace la Cupa Davis pentru România.

Tenismenul Marius Copil: „România nu m-a ajutat cu absolut nimic! Tot ce am realizat a fost pe barba mea“

Sportivul spune că statul român nu l-a ajutat cu nimic în carieră şi că nu se simte obligat să „dea ceva înapoi”.

”România nu m-a ajutat cu absolut nimic. Când eram junior, la 16 ani, tatăl meu plătea tot doar ca să pot participa pe tabloul principal, să nu mai joc în calificări. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obţinut pe barba mea şi cu ajutorul părinţilor mei.

Dacă trăiam într-o ţară care m-ar fi ajutat total în carieră, atunci da, aş da şi eu înapoi României ceea ar merita. Mi-aş dori să văd oamenii din tenisul românesc că se ocupă mult mai mult de tinerii care vin din spate. Mie mi se pare că jucătorii tineri nu sunt ajutaţi cu nimic, nu sunt îndrumaţi bine, chiar nu mi se pare normal”.

Ilie Năstase l-a apărat pe Copil: „Să ştiţi că şi eu am jucat toată viaţa tenis nu pentru România, ci pentru mine, familia mea, antrenori şi atât. Nu pot spune că mă gândeam la România când jucam tenis, de aceea nu-l critic în vreun fel.

E adevărat că veneam cu mândrie la naţională, dar erau alte vremuri, aşa eram noi educaţi. Nu îi învinovăţesc pe cei care vorbesc precum Copil”, a declarat Ilie Năstase la Radio Sport 1.

România joacă săptămâna viitoare în Israel barajul pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.