Ţările donatoare au promis 3,8 miliarde de dolari pentru victimele crizei umanitare din Siria

Autor: Gaidau Ion Postat la 01 aprilie 2015 27 afişări

Ţările donatoare, reunite în Kuwait, au promis marţi un ajutor în valoare de 3,8 miliarde de dolari pentru victimele crizei umanitare din Siria, "cea mai gravă din timpurile noastre", potrivit ONU, relatează site-ul 7sur7.be.

"Pomisiunile de donaţii s-au ridicat la 3,8 miliarde de dolari. Aceste promisiuni sunt foarte generoase", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la finalul celei de-a treia conferinţe a donatorilor pentru Siria, anunţă site-ul 7sur7.be, care citează agenţia Belga.

Deşi această sumă este mai mare decât cea colectată la primele două conferinţe, totuşi ea acoperă mai puţin de jumătate din obiectivul de 8,4 miliarde de dolari fixat de ONU pentru 2015.

Semnalând "agravarea" crizei umanitare în teritoriul sirian, ONU a revizuit în creştere necesarul financiar pentru ajutorarea celor aproximativ zece milioane de refugiaţi sau strămutaţi, adică aproape jumătate din cei 23 de milioane de locuitori ai Siriei.

Uniunea Europeană şi-a dublat ajutorul la aproximativ 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari), adică aproape o treime din suma totală promisă marţi. Statele Unite au promis 507 milioane de dolari şi peste 500 de milioane de dolari unor ONG-uri. ONG-ul turc Humanitarian Relief Foundation a obţinut suma cea mai importantă, în valoare de 100 de milioane de dolari.

Gazda conferinţei, Kuwait, a anunţat un ajutor în valoare de 500 de milioane de dolari, urmată de Marea Britanie (150 de milioane de dolari) şi Emiratele Arabe Unite (100 de milioane de dolari).

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 215.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KUWAIT,
AJUTOR,
SIRIA
/actualitate/tarile-donatoare-au-promis-3-8-miliarde-de-dolari-pentru-victimele-crizei-umanitare-din-siria-14097183
14097183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.