Ţări europene şi africane s-au angajat la Roma să trateze mai echilibrat problema imigraţiei

Autor: Gaidau Ion Postat la 28 noiembrie 2014 32 afişări

Aproximativ 58 de ţări europene şi africane s-au angajat joi, în cadrul unei reuniuni ministeriale desfăşurate la Roma, să trateze mai echilibrat problema imigraţiei, fără a o limita la o simplă problemă a poliţiei de frontieră.

Cea de a patra conferinţă organizată în cadrul "Procesului de la Rabat", un forum de discuţii între Europa şi Mediterana pe tema imigraţiei, a constituit un "start în raport cu obiectivele noastre", s-a felicitat ministrul sengalez de Interne, Abdoulaye Daouda Diallo.

Imigraţia este o problemă atât pentru Nord, cât şi pentru Sud, a afirmat el în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru Africa, "nu este de dorit ca cea mai importantă forţă de muncă a sa să fie lăsată să plece", în timp ce de cealaltă parte, ţările europene "se trezesc cu persoane pe care nu pot conta", a explicat el.

Prin urmare, potrivit lui, este necesară, în ţările de origine, implementarea unor programe privind descurajarea fenomenului migraţiei, dar şi de a asigura drepturile fundamentale ale imigranţilor în ţarile gazdă.

Un cartier defavorizat din Roma a fost acum câteva săptămâni teatrul unei răbufniri de furie din partea unor locuitori împotriva unui centru de primire a imigranţilor, acuzat că beneficiază de fonduri publice şi favorizează delincvenţa.

Anume acest gen de temeri trebuie să le facem uitate, a declarat ministrul însărcinat cu marocanii aflaţi în străinătate, Anis Birou. "Imigraţia este ca apa, ea ne irigă societăţile", a spus el. Trebuie "să se explice sincer că anume aceasta este imigraţia. Dacă este ţinută în frâu, este un plus", a continuat ministrul marocan.

Noua Comisie Europeană, intrată în funcţiune la începutul lunii, se concentrează pe aspectul pozitiv al fluxurilor migratorii, a subliniat Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene.

În domeniul imigraţiei, "trebuie integrate politici, viziuni şi acţiuni", a subliniat ea, felicitându-se că reuniunea de la Roma a adunat miniştri de Interne şi miniştri de Externe de pe cele două maluri ale Mediteranei.

Conferinţa de la Roma a apropiat viziunile noastre în problema imigraţiei, s-a felicitat la rândul său ministrul marocan, amintind suferinţele îndurate de imigranţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
AFRICA,
IMIGRAŢIE
/actualitate/tari-europene-si-africane-s-au-angajat-la-roma-sa-trateze-mai-echilibrat-problema-imigratiei-13663427
13663427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.