Ţara care execută o femeie pentru prima dată în ultimii 19 ani. Care este motivul

Postat la 28 iulie 2023 41 afişări

Ţara care execută o femeie pentru prima dată în ultimii 19 ani. Care este motivul

Singapore va executa, pentru prima dată în ultimii 19 de ani, o femeie, care a fost prinsă în timp ce trafica 30 de grame de heroină.

Activiştii cred că ea ar fi prima femeie care va fi executată în Singapore din 2004. Singapore are unele dintre cele mai dure legi împotriva drogurilor din lume.

Singapore a efectuat vineri prima execuţie a unei femei din ultimii 19 ani şi a doua spânzurare din această săptămână pentru trafic de heroină, în ciuda apelurilor pentru ca oraşul-stat să înceteze pedeapsa capitală pentru infracţiunile legate de droguri, scrie AP News.

Activiştii au declarat că o altă execuţie este programată săptămâna viitoare. Saridewi Djamani, în vârstă de 45 de ani, fusese condamnată la moarte în 2018 pentru trafic de aproape 31 de grame de diamorfină sau heroină pură, a anunţat Biroul Central pentru Narcotice. Comunicatul său a precizat că această cantitate era „suficientă pentru a alimenta dependenţa a aproximativ 370 de consumatori timp de o săptămână”.

Legile din Singapore prevăd pedeapsa cu moartea pentru orice persoană condamnată pentru trafic de peste 500 de grame de canabis şi 15 grame de heroină. Execuţia lui Djamani a avut loc la două zile după cea a unui bărbat din Singapore, Mohammed Aziz Hussain, în vârstă de 56 de ani, pentru trafic de aproximativ 50 de grame de heroină.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
executare,
femeie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.