Ţara care a funcţionat cu energie regenerabilă 250 de zile în 2016. Cum a reuşit

Autor: Florin Casota Postat la 02 ianuarie 2017 780 afişări

Ţara care a funcţionat cu energie regenerabilă 250 de zile în 2016. Cum a reuşit

Costa Rica completează anul bifând a 250-ea zi în care cetăţenilor săi le-a fost furnizată energie din resurse regenerabile. De fapt, 98,2% din energia ţării proivine din surse regenerabile, potrivit digitaljournal.com

În 2015, Costa Rica şi-a asigurat 99% din energie din surse regenerabile. A înregistrat 285 de zile în care a funcţionat fără combustibili fosili. Mica ţară din America Centrală se bazează pe un mix format din hidroenergie (74,3%), energie eoliană (10.3%), solară şi geotermală (12,7%). Doar 1,88% din energia ţări a fost generată de combustibili fosili.

Autorităţile şi-au propus să renunţe complet la combustibili fosili în termen de 5 ani. Energia regenerabilă nu este un element nou pentru Costa Rica, autorităţile finanţând astfel de proiecte încă din 1950 când au înfiinţat Instituto Costarricense de Electricidad.

Costa Rica nu este singura care demonstrează că se poate şi fără combustibili fosili, ci şi Uruguay care ăşi acoperă 95% din energie din surse regenerabile, Suedia cam 50%, iar Portugalia a funcţionat 107 zile la rând doar cu energie regenerabilă (Costa Rica - 113 zile)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.