Taiwanul îi răspunde lui Elon Musk: „Nu suntem de vânzare”. Miliardarul a afirmat că insula face parte din China

Postat la 15 septembrie 2023 46 afişări

Taiwanul îi răspunde lui Elon Musk: „Nu suntem de vânzare”. Miliardarul a afirmat că insula face parte din China

Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părţi s-au intensificat în ultimul an.

„Ascultaţi-mă, Taiwan nu face parte din RPC şi cu siguranţă nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu.

În octombrie, Musk a sugerat că tensiunile dintre Beijing şi Taipei ar putea fi rezolvate prin acordarea Chinei a unui anumit control asupra Taiwanului.

Taiwanul i-a transmis miliardarului Elon Musk că „nu este de vânzare”, după ce acesta a afirmat că insula face parte din China, relatează BBC.

„Ascultaţi-mă, Taiwan nu face parte din RPC [Republica Populară Chineză] şi cu siguranţă nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu pe X al lui Musk. La un summit de afaceri din această săptămână, Musk a comparat Taiwanul cu Hawaii, numindu-l „parte integrantă” a Chinei.

Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părţi s-au intensificat în ultimul an. Chiar în această săptămână, China a efectuat exerciţii aeriene şi navale în jurul Taiwanului, în ceea ce a devenit o demonstraţie de rutină a puterii militare în jurul insulei. Taiwanul a declarat că a detectat peste 40 de avioane militare chineze şi aproximativ 10 nave în apele sale.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
insula,
miliardar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.