Statul a respins propunerile Fondul Proprietatea pentru bonusuri legate de evoluţia acţiunilor la Nuclearelectrica

Autor: Marius Oncu Postat la 01 august 2014 66 afişări

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Nuclearelectrica (SNN), a respins propunerile Fondului Proprietatea (FP) de introducere a unei remuneraţii suplimentare variabile pentru Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă ale SNN, care să depindă de evoluţia titlurilor companiei la bursă.

Propunerile au fost introduse pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor de către Fondul Proprietatea, care deţine 9,73% din acţiunile companiei.

Ministerul Economiei controlează o participaţie de 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica.

Acţionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse însă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor chiar de către stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, şi de Fondul Proprietatea, care are 10% din acţiunile companiei. Ministerul Economiei are o participaţie de 70% la Romgaz.

Remuneraţiile suplimentare variabile au fost respinse după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a informat săptămâna trecută că Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

În plus, ministrul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica.

Acţiunile Nuclearelectrica se aflau în scădere cu 0,8% vineri în primele ore de tranzacţii, pe o piaţă în declin cu 0,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NUCLEARELECTRICA,
BONUSURI,
/actualitate/statul-a-respins-propunerile-fondul-proprietatea-pentru-bonusuri-legate-de-evolutia-actiunilor-la-nuclearelectrica-13018285
13018285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.