Statele Unite îndeamnă ţările africane să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord

Autor: Teodora Marinescu Postat la 18 noiembrie 2017 53 afişări

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, le-a cerut vineri liderilor africani să ia măsuri şi să pună presiune asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la programul nuclear şi la testarea rachetelor balistice, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

"Toate naţiunile trebuie să acţioneze în implementarea deplină a sancţiunilor ONU. În continuare vă cer să luaţi măsuri suplimentare pentru a presa Republica Populară Democrată Coreeană (denumirea oficială a Coreei de Nord -n.red.) prin degradarea relaţiilor diplomatice cu regimul lor, ruperea legăturilor economice, expedierea tuturor muncitorilor nord-coreeni şi reducerea prezenţei Coreei de Nord în ţara voastră", a declarat Rex Tollerson în cadrul unei reuniuni de comerţ şi securitate a miniştrilor africani.

Departamentul de Stat SUA a anunţat, joi, că Sudanul s-a angajat să rupă relaţiile comerciale şi militare cu statul nord-coreean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
AFRICA,
COREEA DE NORD

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.