Şoseaua mai SPECTACULOASĂ decât Transalpina şi Transfăgărăşan. Puţini şoferi au auzit de ea

Postat la 29 august 2023 425 afişări

Şoseaua mai SPECTACULOASĂ decât Transalpina şi Transfăgărăşan. Puţini şoferi au auzit de ea

Când vine vorba despre drumuri spectaculoase, românii se gândesc în primul rând la Transfăgărăşan şi Transalpina, însă există o şosea mult mai spectaculoasă decât cele două.

Puţini au auzit, însă, de existenţa drumului Măguri Răcătău – Mărişel, dar cei care l-au străbătut se consideră nişte norocoşi.

Peisaje care îţi taie respiraţia

Pe acest drum, peisajele sunt de poveste, iar frumuseţea locului îţi taie respiraţia. Pe drept cuvând, şoseaua Măguri Răcătău – Mărişel poate concura cu şanse mari pentru titlul de cel mai spectaculos drum din România.

Acesta este drumul judeţean 107T, care porneşte din Măguri Răcătău şi se opreşte în Mărişel.

Pe traseu întâlneşti peisaje decupate parcă din cărţile de poveşti. Indiferent de anotimp, natura oferă cel mai frumos spectacol pe şoseaua considerată a fi mai frumoasă decât Transalpina şi Transfăgărăşan. În plus, pentru pasionaţi, drumul Măguri Răcătău – Mărişel este şi o lecţie de istorie, căci despre satul Mărişel se poate afla că a fost înfiinţat de moţii care au plecat din Munţii Abrudului în secolul al XIII-lea.

La sud se învecinează cu comuna Măguri-Rătăcău, la graniţă aflându-se Defileul Rătăcului, cunoscut ca Împărăţia lui Zalmoxe. La nord este comuna Râşca, la est, comuna Gilău, iar la vest, comuna Beliş.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soferi,
sosea,
spectaculos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.