Sfârşitul Hollywood-ului? Întreaga industrie a filmelor şi serialelor din Statele Unite se confruntă cu scăderi vertiginoase, iar tot mai multe show-uri sunt anulate

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 06 februarie 2024 70 afişări

Sfârşitul Hollywood-ului? Întreaga industrie a filmelor şi serialelor din Statele Unite se confruntă cu scăderi vertiginoase, iar tot mai multe show-uri sunt anulate

Apogeul televiuznii s-a încheiat, sunt de părere 17 lideri din business, agenţi şi bancheri care au vorbit cu Reuters.

De la mai puţine producţii originale şi filme la un control mai atent al cheltuielilor, precum o scădere a veniturilor cinematografelor, oamenii din industrie se ajustează la o realitate economică sobră.

Analistul TD Cowen estimează că veniturile din publicitate în televiziune şi streaming au scăzut cu 7% în 2023 faţă de anul anterior, cu scăderi de 11,7& la Disney conform LSEG. Warner Bros Discovery a raportat o scădere cu 13% a veniturilor din publicitate în primele nouă luni ale anului 2023.

Prognozele pentru 2024 nu sunt mai bune. TD Cowen prognozează că veniturile din televiziune şi streaming vor scădea cu încă 7%.

Serviciile de streaming, despre care se credea că vor duce industria înainte, se chinuie, de asemenea, să fie profitabile după ani de zile de cheltuieli nesustenabile.

Chiar şi liderul pieţei, Netflix, a scăzut numărul de show-uri proprii cu mai mult de o treime în 2023 faţă de 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hollywood,
tv,
showuri,
seriale,
filme,
scaderi,
show,
show-uri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.