Schimbări uriaşe în una dintre cele mai fierbinţi pieţe imobiliare din lume: Comisioanele agenţilor imobiliari se vor prăbuşi, după ce ajunseseră la sume absurde

Autor: Ştefan Stan Postat la 16 martie 2024 105 afişări

Schimbări uriaşe în una dintre cele mai fierbinţi pieţe imobiliare din lume: Comisioanele agenţilor imobiliari se vor prăbuşi, după ce ajunseseră la sume absurde

Asociaţia Naţională a Agenţilor Imobiliari a ajuns la o înţelegere într-o serie de procese intentate de vânzătorii de locuinţe care susţin că grupul comercial a conspirat pentru a umfla comisioanele agenţilor, a anunţat vineri, într-un acord care va remodela modul în care sunt vândute locuinţele în SUA.

În cazul în care acordul va fi aprobat de o instanţă federală, influenta asociaţie politică va plăti despăgubiri de 418 milioane de dolari vânzătorilor de locuinţe şi va fi de acord cu modificări ale regulilor sale care vor reduce probabil comisioanele care reprezintă cea mai mare parte a veniturilor celor 1,6 milioane de membri ai săi.

Vânzătorii de locuinţe au intentat procese în care au contestat reguli vechi de zeci de ani care menţineau comisioane de 6% pentru majoritatea vânzărilor de proprietăţi rezidenţiale - cu mult peste rata percepută în multe alte ţări. Această sumă este echivalentă cu aproape 23.000 de dolari pentru preţul mediu al unei locuinţe existente în SUA, de 379.100 de dolari.

Sistemul a obligat de facto vânzătorii să angajeze agenţi imobiliari pentru a-şi expune casele cumpărătorilor şi pentru a fi anunţate în serviciile de listări multiple, care sunt baze de date centrale de proprietăţi, încălcând astfel legile antitrust, au declarat reclamanţii. NAR a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
agenti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.