Românii vor să cumpere cu un an înainte vacanţa de vară în străinătate, dar să dea cu 50% mai puţin

Autor: Liviu Iancu Postat la 02 octombrie 2014 59 afişări

Agenţiile încep să lanseze ofertele de vară pentru străinătate din octombrie, după ce au constatat că tot mai mulţi români vor să cumpere pachete pentru litoral în Turcia sau Grecia încă din toamnă, dar să plătească mai puţin cu 50% decât dacă le-ar cumpăra înainte de plecare, potrivit Paralela 45.

"Din solicitările primite la agenţiile noastre am constatat că numărul românilor dispuşi să-şi cumpere încă din octombrie un zbor charter pentru vara anului viitor într-o destinaţie din străinătate este de peste două ori mai mare decât anul trecut. Cei care rezervă acum au înţeles că plătesc pe vacanţa de vară cu 10% mai puţin decât dacă ar achiziţiona sejurul în ianuarie şi cu 50% mai puţin faţă de cei care cumpără acelaşi pachet în vară, înainte de plecare", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România.

El spune că se ajunge astfel ca o săptămână de cazare all inclusive în vară la un hotel de cinci stele din Antalya, incluzând zborul cu avionul, să poată fi cumpărată în octombrie şi cu 500 de euro.

"Paralela 45 este prima agenţie din România care a lansat charterele anului 2015 la data de 1 octombrie 2014, prin programul Turbo Early Booking. Cei care cumpără prin acest program plătesc 30% în momentul rezervării, iar restul se achită înainte de plecare", a adăugat Burcea.

Acesta a afirmat că în 2014, cele mai atractive destinaţii de vară pentru români au fost Grecia şi Turcia, unde au plecat cu charterele 110.000, respectiv 80.000 de turişti. O altă destinaţie preferată a fost Spania.

Burcea spune că o altă tendinţă este ca turiştii să plece din oraşe cât mai apropiate de cele în care locuiesc, motiv pentru care agenţiile încearcă să extindă oferta de zboruri charter. În acelaşi timp, şi aeroporturile din provincie încep să le ofere facilităţi operatorilor de chartere, încercând să-i atragă.

"Dacă în urmă cu 10 ani toate charterele plecau din Bucureşti, iar acum cinci ani zburau din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, am ajuns ca pentru anul viitor să operăm curse spre Antalya şi din Bacău, Craiova, Satu Mare şi chiar Chişinău", a mai spus proprietarul agenţiei de turism.

Paralela 45 este una dintre cele mai mari agenţii din România, alături de Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour şi Eximtur, şi a fost desemnată recent de revista Reader’s Digest, pentru al şaselea an consecutiv, ca cel mai cunoscut brand de turism din România.

Agenţia a încheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul în curs estimează vânzări de 40 de milioane de euro, creşterea fiind bazată pe suplimentarea numărului de curse charter şi pe majorarea numărului de circuite externe la peste 100.

Paralela 45 a fost înfiinţată în anul 1990 şi este deţinută de Alin Burcea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNI,
VACANŢE,
TENDINŢE
/actualitate/romanii-vor-sa-cumpere-cu-un-an-inainte-vacanta-de-vara-in-strainatate-dar-sa-dea-cu-50-mai-putin-13360840
13360840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.