România, raiul afacerilor: 4 din 10 tineri sub 35 de ani vor să devină antreprenori

Postat la 22 mai 2018 78 afişări

În România, 39% dintre tinerii sub 35 de ani vor să-şi deschidă propria afacere, la polul opus aflându-se generaţia de peste 50 de ani, unde doar 12% dintre respondenţi doresc să devină antreprenori, arată studiul Amway Global Entrepreneurship Report (AGER) prezentat marţi.

România, raiul afacerilor: 4 din 10 tineri sub 35 de ani vor să devină antreprenori

Realizatorii studiului menţionează tinerii români cu vârstă sub 35 de ani au un apetit crescut pentru antreprenoriat, urmând trendul european şi mondial, iar pe de altă parte de observă o scădere genrală a numărului românilor dornici de a deveni antreprenori.

„Dorinţa în rândul tinerilor sub 35 de ani de a deveni antreprenori este foarte mare. Ei se simt competenţi şi deţin abilităţile necesare pentru a iniţia, demara şi conduce afacerile, însă sunt şi alte categorii de vârste: 35-49 de ani şi peste 50 de ani, care resimt necesitatea unor programe educaţionale specilalizate dedicate pentru a le stimula spiritul antreprenorial”, a declarat Carmen Păunescu, realizatorul studiului.

Studiul arată că principalele obstacole pe care le întâmpină antreprenorii cu vârste sub 35 de ani sunt legate în principal de finanţare sau de descurajări venite din mediul social.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.